Träningshelg 10-11 februari 2024

Dillehalle, Östersund

Varmt välkommen att träna tillsammans. När vintern är som kallast har vi hyrt fina  Dillehallen strax utanför Östersund åt oss drentägare i norr. Ett fint tillfälle att putsa på lydnad  och öva på att jobba i grupp, men också att bara ses och ha trevligt ihop. Alla drentar oavsett  ålder och erfarenhet är välkomna.

Program
Lördag 10 februari
  • Kl. 9.00-12.00 Lydnad, passivitet, kontakt, hantering.
  • Kl. 12.00-13.00 Lunch: Soppa och smörgås, fika.
  • Kl. 13.00-ca 16.00 Apportering, stadga och annat som deltagarna önskar träna.

Vi har hallen till kl. 18, så det finns gott om tid.
Instruktörer/handledare: Elisabeth Gilek och Tabitha Weiborn.

Söndag 11 februari
  • Kl. 9.00-13.00 Utställningsträning med Linda Näslund och föreläsning om exteriörens betydelse för våra arbetande hundar.

Vi har bjudit in Linda Näslund att hålla i träningen på söndag. Det kommer att vara en praktisk  utställningsträning varvat med hands-on anatomiföreläsning där vi pratar om vad domaren tittar på vid utställning, hur vi bäst visar våra hundar på ett rastypiskt sätt och lär oss titta på våra egna hundar  och deras exteriör.

Linda Näslund är uppfödare av boxer sedan 1992 under prefixet Handlers och exteriördomare sedan  2007, främst inriktad på brukshundar, och har dömt på fyra kontinenter. Hon har ställt ut i 40 års tid,  tävlat i juniorhandling som barn och även dömt SM i Juniorhandling. Linda driver företaget Linda  Laser/Linda Laser Education där hon jobbar med friskvård och rehab på hund och utbildar i  detsamma. Hon har en förkärlek för den arbetande hunden och brinner för funktion. Att fysiskt och  mentalt välmående hör ihop och med mer kunskap om hunden kan vi alla göra vår hund mer hållbar.

KOSTNAD
Träning lördag: 400kr
Lunch och fika (betalas på plats): 100kr
Träning och föreläsning söndag: 600kr

Anmälan och betalning senast den 25 januari. Ange hund och vilka dagar ni vill delta. Frågor och anmälan till ordf@drentklubben.se.

Betalning för träning till BG 876-2023, märk betalningen med ditt namn och ”Träning Östersund 2024”.

Similar Posts