Drentklubben.se

 

 

Svenska Drentsche Patrijshond Klubben
välkomnar er till 2018 års Drentträff
i Sälen, 21-28 juli.

Nu tar vi nya tag efter jubileet och satsar på ett lika framgångsrikt 2018, en bra start på det nya prov- och utställningsåret är ju som vanligt Drentveckan i Sälen!

Sälen är en naturskön pärla i den nedre fjällkedjan. Förutom fina platser att träna hund på, finns där också mycket annat att göra för hela familjen, som till exempel fiske, vandrings- och mountainbikeleder, go-cart banor, höghöjdsbana, fäbod och badpalats.

Vi bor i prisvärda, fina stugor med gångavstånd till det mesta. En välsorterad ICA butik finns
på området.

Under träffen erbjuds tillfälle att starta officiellt viltspårsprov (22-25 juli) och prov i eftersöksgrenar (26 juli) i klubbens regi. Anmälan till eftersöksprovet görs på särskild blankett till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Info och blankett finns på klubbens hemsida under ”jakt/viltspår”.

Det kommer även att finnas möjlighet att mentalbeskriva din hund, BPH (21 juli), anmälan görs separat senast den 31 maj, samt att delta på klubbens utställning (22 juli). I år kommer utställningen dömas av Carl-Magnus Olofsson

På kvällarna har vi vår samlingsplats i klubbtältet, där blir det grillkväll,
medlemsmöte, föreläsningar och trevlig samvaro. Inte att förglömma alla lotterier med fina vinster (glöm inte kontanter).

Vi är mycket tacksamma om du kan ta med lotterivinster, som lämnas i tältet lördag kväll.
Stort som litet, men nytt, ju flera lotterier, desto bättre arrangemang i klubben.
Överskottet går till nästa års Drentträff, för att generera bra program och instruktörer.
Har du lust att baka något till fika-försäljningen i tältet är det välkommet.

Veckan avslutas på fredagen med en gemensam grillkväll i tältet med tal, prisutdelningar och lotterier med mängder av fina priser!

Utmärkelser som delas ut på fredag kväll

”ÅRETS DRENT”
Klubbens vandringspris till den drent som har utmärkt sig på ett förtjänstfullt sätt. Det kan
vara framgång i utställning, jaktprov, viltspår, lydnad, agility eller liknande, men även en mer subjektiv bedömning kan ligga till grund för att erhålla priset. Det kan till exempel vara en drent som väckt ägarna mitt i natten och förhindrat inbrott eller varnat för eldsvåda. En särskilt duktig hund som är till stor nytta för sin ägare skulle också kunna erhålla priset.
I det fall det finns flera kandidater prioriteras bredden och hundar som inte tidigare erhållit pris samt om bedrifterna bidrar till ökat intresse för rasen.
Nominering och röstningsförfarande hittar du på klubbens webb.

”BÄSTA VILTSPÅRSEKIPAGE SÄLEN 2018”
Jaktkommittén delar ut pris till det ekipage som uppnått bäst resultat (1: pris) och omdöme på klubbens viltspårsprov under dagarna i Sälen.

”ÅRETS JAKTDRENT - UNGHUND”.
Priset går till den unghund som har fått ihop flest poäng t.o.m. den dag den fyller 2 år.
Hunden ska ha fyllt 2 år under de senaste 12 månaderna innan priset delas ut.
Poäng räknas på de resultat som redovisas till SDPK:s jaktkommitté.
Statuter för priset finns på klubbens webb.

”ÅRETS SÄLENEKIPAGE 2018”
Aktivitetskommittén (nomineringar emottages tacksamt av alla närvarande under Drentträffen) delar ut pris till en förare med hund i samband med avslutningsmiddagen.
Pris utdelas till det ekipage som:
• Visat god sportsmanship i motgång, såväl som medgång.
(Och/eller)
• Varit hjälpsam mot andra.
• Varit inblandad i en, under veckan, omtalad episod.
• Bidragit till god stämning och varit till glädje för andra.
• Visat prov på ett gott samarbete med sin hund.
Priset är en pokal som får behållas av den som mottager den. Aktivitetskommittén är enväldig jury.

Senast 26 juni vill vi ha din anmälan och full betalning.
Gör helst din anmälan via länk på hemsidan www.drentklubben.se/drentveckan (eller per post till Anders Carlsson, Mannarp Gustavsberg 450, 305 61). 

 

Information om årets
INSTRUKTÖRER, AKTIVITETER och BOENDE

Pernilla och Rolf Ryberg
Driver sedan många år Classic Dream’s Weimaraner och sedan några år ingår även en ny ras, SRHP (Slovakian Rough Haired Pointer).

Pernilla och Rolf bor på Älviksholm Gård i södra Värmland där de har tillgång till det mesta man behöver för träning och jakt med stående fågelhund. Gården gränsar till Glafsfjorden och erbjuder många fina vatten för alla svårighetsgrader, gott om fält och skog. Man sätter ut fasan och rapphöns årligen i marken. De anordnar många kurser i olika moment och svårighetsgrader, prov i eftersöksgrenar, fältprov samt olika jakter på allt från fält- till sjöfågel. Rolf är även jaktprovsdomare för de kontinentala raserna. Pernilla är domare för eftersöksgrenar.

Jaktlydnad,
Rolf kommer att hålla i träningarna för Elithundarna och Pernilla unghundarna, Carl-Magnus Olofsson tränar tillsammans med öppenklasshundarna. Förutsättningen för ett gott samarbete med din hund i jaktliga sammanhang är en grundmurad lydnad och bra kontakt. Vi tränar olika moment och lär oss vad som krävs vad gäller lydnad för att fortsatt jaktträning och jakt ska fungera.

Apporteringsträning
Rolf kommer att hålla i träningarna för Elithundarna och Pernilla unghundarna, Carl-Magnus Olofsson tränar tillsammans med öppenklasshundarna. Grunderna för eftersöksgrenar är en bra apportering och vilja att följa spår. Vi går igenom grundkunskaperna och hur man ska träna och stämmer av var varje ekipage befinner sig. För de hundarna med grundkunskapen, provar vi också på apportruta.

Släpspår och vattenapportering
Rolf kommer att hålla i träningarna för Elithundarna och Pernilla unghundarna, Carl-Magnus Olofsson tränar tillsammans med öppenklasshundarna. Eftersöksgrenar, både släpspår med kanin och vattenapportering av sjöfågel. Praktisk träning och genomgång av vad som ingår i eftersöksgrenarna och vad som krävs för vår ras vid prov. Kanske en finslipning inför torsdagens prov.

Carl-Magnus Olofsson,
utställnings, fält- och eftersöksdomare, ett gediget hundintresse i kombination med ett rappt avtryckarfinger har gett Carl-Magnus ett gott öga för vad man ska titta efter hos våra jakthundar samtidigt som han enkelt och rakt kan ge konkreta råd för hur man skall träna för att nå rätt med sin hund. Första året i Sälen med Drentklubben, välkommen!

Torsten Samuelsson,
Sälens auktoritet på viltspår, har lång och gedigen erfarenhet och är både pedagogisk och underhållande. Dömer även klubbens viltspårsprov tillsammans med Helena under veckan.

Helena Lyckoskog,
Klubbens egen viltspårdomare, kommer i år att hjälpa Torsten med träningarna och att döma spår.

Viltspårsträning
Nybörjare: För dem som aldrig har tränat viltspår, eller bara provat på tidigare. Vi går igenom det grundläggande och låter hundarna gå enklare spår. Endast deltagare inför anslagsklass.

Öppenklass: För dem som har planer på att starta sin hund i öppenklassprov under Sälendagarna eller senare under hösten. Viss förkunskap krävs.

Heidi Svensson,
Uppfödare och delägare i Hallands Hundcenter med stort tålamod och glädje som passar valpar och riktigt unga unghundar.

Vardagslydnad och aktivering
En bra vardagslydnad gör vårt liv tillsammans med hunden så mycket trevligare. Vi går igenom hur du bäst tränar, linförighet, sitt, inkallning och samarbete.
Dessutom får du tips på saker att göra med din hund i vardagen. De kommer att få utmaningar för både nosen och hjärnan, och kanske dig själv också ….

Valpkurs
Vad bör du tänka på med en liten valp, hur tränar du och hur får du kontakt med din nya ögonsten. Träning varvat med inspiration för de allra yngsta hunddeltagarna.

Elisabet Gilek,
Behöver väl egentligen ingen närmare presentation, klubbens ordförande och hängiven uppfödare. Med stor vana och ett stort kunnande i allt som rör fjäll och fjällprov.

Kurser efter intresse

Eftersom vi tidigare år haft lite lågt intresse för följande kurser lägger vi in dem som valbara. Om vi får fler än fem anmälningar, kommer vi att skaffa instruktörer till följande programpunkter:

Massage och friskvård
Här får du lära dig att känna igenom din hund för att i god tid kunna förebygga tråkiga och långvariga problem. Om vi lär oss hur hunden känns när den är frisk så upptäcker vi problemen mycket tidigare. Detta är också fantastiskt bra för vår kontakt med hunden, de brukar älska den här typen av beröring när vi gjort den till en vana och är lugna och trygga med det. Vi provar också lite övningar på balansboll för att studera hundens belastning.

Vattenträning
Vattenträning är ett bra tillskott till annan träning. Det ger styrka i kroppen och självsäkerhet. Vi kommer att jobba med att motivera hundarna att tycka att det är roligt i vatten och få dem att känna sig bekväma där. Vi fokuserar både på vattenapportering och hur man använder simning som motion. Vi kommer att tala om hundens rörelser och fysik och hur denna typ av träning kan öka din hunds välmående.

Ta med badkläder till er själva och var beredd på att bli blöta ni också. Kursen vänder sig till både simkunniga hundar och de som ännu inte är så vana vid vatten. Fokus kommer att läggas på varje hund individuellt. Vi håller på så länge intresse finns, så ta gärna med er egen lunch och fika.

Prova på Nose Work
Nose work är en relativt ny sport som växer lavinartat i Sverige! Den går ut på att din hund ska hitta en doftgömma inom ett visst avgränsat område- det finns fyra olika moment, behållarsök, inomhussök, utomhussök och fordonssök. Här får hunden använda sitt finaste instrument- nosen! Hunden får arbeta med hjärnan och blir trött, nöjd och glad!
Den får dessutom arbeta självständigt- här behövs ingen lydnad! Du är bara med som en liten stöttepelare

Övriga aktiviteter

KM-Vardagslydnad
Ett återkommande arrangemang i tre olika svårighetsgrader. Man börjar med bronsnivå
och fortsätter med silver, guld.
Man måste göra varje nivå i ordning och en nivå per år/Drentträff.
En lättsam tävling med delmoment som passar alla hundar oavsett ålder och vad hunden
används till i vardagen. Det går ut på glädje och samarbete med sin hund.

Minimumpoäng måste uppnås för att kommande år kunna starta i nästa nivå. I annat fall tränar man vidare och gör ett nytt försök nästa år.
Förutom ära och stolthet, föräras bästa ekipage med en liten pokal.
( regler hittar du nedan)

Apporteringstävling
En tävling som är lika rolig för förare och hund, som för den ivrigt påhejande publiken.
Här kan också alla vara med oavsett ålder på hund.
Vi kommer även att ha juniorklass, för ungdomar under 16 år.
Tävlingen går ut på att få sin hund att hämta så många apporter som möjligt från en ruta på ca: 50x50m, inom tre minuter.
Flest inbringade apporter blir årets stolta pokalvinnare.
(regler hittar du nedan)

Ungdomstävling
Se hit alla ni yngre människor som följer med till Drentträffen i Sälen!
Vi inbjuder barn och ungdomar till en egen liten tävling där du med din hund får lösa små klurigheter och genomföra några roliga moment. Alla kan delta oavsett förkunskaper då det finns olika uppgifter att välja på. Ta med din hund eller låna en av någon annan deltagare (oavsett ras) och ta chansen att vara med. Alla får pris och någon kommer att vinna.
- Vem vet, det kan bli just DU!

Fjällvandring

Vi gör en utflykt på Sälenfjället med utgång från Högfjällshotellet. En enkel tur som passar alla, där vi njuter av naturen, vackra vyer och förhoppningsvis även av solen.

BPH

Information och anmälan i särskilt utskick.

Kvällsaktiviteter i tältet

Grillknytis, Söndag.
Vi tänder gemensamt upp grillarna och träffas för att umgås, ta med vad ni vill äta och dricka. Tältet, grillarna tänds 18.00.

Föreläsning 1
Carl-Magnus Olofsson, som dömer klubbens inofficiella utställning, håller en föreläsning om vad han söker efter hos de hundar han dömer på söndagskvällen.

Föreläsning 2
Rolf Ryberg föreläser på onsdagen om att starta på jaktprov.

Föreläsning 3
Helena Lyckoskog berättar om hur man lyckas med sin viltspårsträning.

Medlemsmöte
På tisdagens medlemsmöte kan du som medlem ta upp frågor som står dig varmt om hjärtat vad gäller klubben och rasen. Dagordning delas ut före.

Gemensam Grillkväll, Fredag.
Vår kock erbjuder ett rikt utbud från grillen såsom entrecote, fläskfilé, korvar, halloumi, potatissallad, pastasallad, grönsallad, grillade grönsaker, såser, tillbehör, kaffe och kaka. Helt enkelt en fulländad grillbuffé.
Kostnad 150: -/ vuxen, 75: - /barn upp till 12år. Dryck tar du med själv.

Program
Med reservation för eventuella ändringar…

Lördag fm + em.
BPH på Malungs KK
Särskild information skickas till de anmälda.

Lördag kväll
Välkomsthälsning, fikaförsäljning, kl. 19.30, i klubbtältet.
Möjlighet att ändra/lägga till anmälningar för veckans aktiviteter.
Därefter tar vi en gemensam hundpromenad i närområdet,
då vi också visar var vår samlingsplats under träffen är.

Söndag fm.
Inofficiell drentutställning på Olnispagården kl. 9.00. Domare: Carl-Magnus Olofsson.
Medtag stamtavla och vaccinationsbevis. Utställningskatalog finns att hämta vid vaccinationsbesiktningen på morgonen. Anmälan görs till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller via anmälningsformuläret på hemsidan. Se separat inbjudan längre bak.

Söndag em.
Viltspårträning. Anlagsklass.
Vardagslydnad för unga hundförare.

Söndag kväll i tältet
Grillkväll kl. 18.00
Föreläsning nummer 1 kl. 19.30

Måndag fm.
Viltspårprov, anlagsklass (endast föranmälan) Max 5 starter, först till kvarn…
Friskvård (vid intresse).

Måndag em.
Viltspårsträning Fortsättning, inför öppenklass.
Fjällvandring med introduktion och tips inför start på fjällprov och jakt.- Elisabet Gilek
KM-Brons och Silver. OBS! kl. 17.00

Måndag kväll
Samling i tältet, fika, lotterier

Tisdag fm.
Viltspårprov, öppenklass (endast föranmälan) Max 5 starter, först till kvarn…
Jaktlydnad, nybörjare – Pernilla Ryberg
Jaktlydnad, öppenklass – Carl-Magnus Olofsson
Jaktlydnad, fortsättning – Rolf Ryberg

Tisdag em.
Apportering (vilt), nybörjare – Pernilla Ryberg
Apportering (vilt), öppenklass – Carl-Magnus Olofsson
Apportering (vilt), fortsättning – Rolf Ryberg
Nose Work (Vid intresse)
KM – Guld och Klubbmästarklass. OBS! kl. 17.00

Tisdag kväll
Medlemsmöte kl. 19.30 i tältet.
Fika, lotterier

Onsdag fm.
Viltspårprov, öppenklass – (endast föranmälan) Max 5 starter, först till kvarn…
Släpspår, nybörjare – Pernilla Ryberg
Vattenapport, öppenklass – Carl-Magnus Olofsson
Vattenapportering, elit – Rolf Ryberg

Onsdag em.
Släpspår, fortsättning – Rolf Ryberg
Släpspår, öppenklass – Carl-Magnus Olofsson
Vattenapportering, nybörjare – Pernilla Ryberg
Ungdomstävling OBS! kl 16.30

Onsdag kväll
Föreläsning nummer 2 kl. 19.30 i tältet.
Fika, lotterier

Torsdag
Prov i eftersöksgrenar vid Tisjön. Heldag. Gemensam avfärd från samlingsplatsen kl. 7.45.
Ska du inte starta själv, följ gärna med och titta. Det är mycket vackert vid Tisjön, man
kan vara publik och se alla spår och vattenekipage. Det finns också en grillstuga där
man kan grilla medhavd mat vid lunchuppehållet.

Torsdag kväll
Föreläsning nummer 3 kl. 19.30 i tältet.
Fika, lotterier

Fredag fm.
Vattenträning (vid intresse)
Apportering (ej vilt)- Heidi Svensson

Fredag em.
Agility/aktivering, unga hundförare- Heidi Svensson
Apporttävling OBS kl. 16.30

Fredag kväll kl. 19.00
Gemensam grillbuffé vid tältet
Förbeställes i samband med anmälan
Utdelning av årets vandringspriser och veckans prestationer.
Sista chansen att köpa lotter.

Kostnad 175:- vuxen, 80:- barn t.o.m. 12 år

Logi

Klubben erbjuder flera olika boendealternativ.
In och utcheckning sker på Experium, Telnr: till receptionen: 0280-864 63. GPS-koordinater:
Lat: N61o 9´23.36” Long: E13o 12´14.25"
Receptionen är öppen fram till kl. 20.00. Vid senare ankomst – kontakta receptionen före stängningsdags.

4 nätter är samma som veckopriset, alltså går det bra att komma tidigare, totalt 7 nätter för samma pris. Vill ni ha ytterligare nätter före eller efter veckan kontakta oss så gör vi en förfrågan. Meddela era ankomst- och avresedatum på anmälningsblanketten. Vill ni checka in på torsdag em. blir det ett lägre pris.

Sängkläder och handdukar medtages själv. Har du glömt finns det att hyra i receptionen.
Där du också kan beställa slutstädning av stugan, om du inte vill göra det själv.

Röda byn 8 eller 6 bäddar
Mitt i Lindvallen. Stugan är på 56 m2, har god standard och är fullt utrustad för självhushåll.

Pris per stuga 4 530:- (lö-lö)
2 945:- (lö-ons)
3 400:- (ons-lö)
1 090:- (dygn)
Linnepaket 175:-/set
Slutstädning 815:-

Bruna byn 4 bäddar Mysigt stugområde nära Gustavstorget. 1 sovrum, 4 bäddar totalt, byggnadsår 1975. Allrum med 1 våningssäng/bäddsoffa, god standard och fullt utrustad för självhushåll.
Liten, 35/40 kvm
Pris per stuga 2 550:- (lö-lö)
1 640:- (lö-ons)
1 890:- (ons-lö)
645:- (dygn)
Linnepaket 175:- /set
Slutstädning 685:-/stuga

Stor, 55 kvm
Pris per stuga 3 395:- (lö-lö)
2 210:- (lö-ons)
2 550:- (ons-lö)
870:- (dygn)
Linnepaket 175:-/set
Slutstädning 815:-

För mer info och boendekartor, se:
https://www.skistar.com/sv/Salen/Boende/Boendeomraden/Lindvallen/

Vaccinationer
Alla hundar som är med på Drentträffen och utställningen ska vara vaccinerade enligt SKK:s bestämmelser.

För våra medlemmar från Norge:
Fra 1. mai 2013 må hunden din ha ID-merke, eget pass og dokumentert behandling mot revens dvergbendelorm når du skal tilbake til Norge etter å ha vært på sverigetur. Bendelormbehandlingen skal gis av veterinær, senest 24 timer før hunden passerer grensen til Norge. Veterinæren skal dokumentere behandlingen i hundens pass. Kravene gjelder også for deg som bare skal på dags- og helgetur til Sverige.

För övrig information om träffen kontakta:
Info om program och anmälning: Anders mobil: 070-692 60 66
mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Info och anmälan om utställningen: Nina mobil: +47 992 13 301
mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Info och anmälan viltspår, jaktprov: Niklas mobil: 070-546 69 44
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Det kommer att fotograferas under veckan, dessa bilder kan komma att användas av klubben på webb, i nyhetsbrev mm. Om du av någon anledning inte vill vara med, säg till Elisabeth, Anders, Heidi eller Nina på lördag kväll.
Du som tar egna bilder får gärna dela med dig av dessa till klubben.

Varmt Välkommen till en härlig hundvecka
i goda vänners lag i Sälen!